Gènere i Treball de Cures
Descarregar PdfLa línia de recerca Gènere, cures i dependència té com a objectiu l‘anàlisi i l’estudi del treball de cures des d’una perspectiva interdisciplinar, amb enfocament de gènere i en relació a les persones que per raó d’edat, malaltia o vellesa viuen una situació de dependència.
La finalitat d’aquesta línia de recerca pretén en especial posar en valor les cures i la seva contribució en la sostenibilitat de la nostra vida.
- Les grans àrees temàtiques que s’investiguen són:
Gènere i treball de cures -treball formal i informal-. Immigració, gènere i treball de cures
Envelliment, suport familiar i dependència. Canvis en l’estructura i composició de les llars familiars al món rural lleidatà. Condicions laborals i treball formal de cures. Cura social i dependència i polítiques socials. Processos migratoris femenins i cures globals.
Actualment estem duent a terme la recerca CADENES GLOBALS DE CURES FEMINITZADES A LLEIDA (2018-19). Estudi des de la percepció i vivència de dones d’origen estranger que exerceixen el treball de cures a llars familiars a les terres de Lleida.
Aquesta recerca forma part dels projectes relacionats amb la cooperació internacional, mobilitat i recerca per al desenvolupament dins la convocatòria d’Ajuts a la recerca 4t món de l’any 2018.
Els investigadors principals són Fidel Molina i Mercè Espuñes Molins, i l’equip de recerca està format per Teresa Torres, Adelina Miró, Joan Tahull, Sílvia Cases i Paquita Sanvicen.
L’objectiu central de l’estudi pretén fer visibles, des d’un enfocament qualitatiu, les condicions socials i econòmiques de dones d’origen estranger que exerceixen de forma remunerada el treball de cura amb persones grans que viuen una situació de dependència a les terres de Lleida.